Hästar och människor

Stairway to heaven?

Idag har varit en lite mer aktiv dag, vilket känns bra. Var bland annat i Uppsala med en gammal vän och fikade. Höjdpunkten blev dock att hälsa på hennes relativt nyinköpta häst. Min vän påstod att hästen har förmågan att joina med henne telepatiskt när hon inte är där. Ja, vad säger man om det? Men nog är jag öppen för diverse konstigheter, som jag tidigare hade avfärdat. Klart var i alla fall att djuret hade något mycket lugnande och meditativt över sig. Har egentligen aldrig varit så intresserad av djur i mitt liv, men det är något jag så smått börjat omvärdera också. Kanske läge för en hund någon gång?

Nu har jag äntligen tagit tag i och börjat läsa en ny bok: The Heart to Start – Stop Procrastinating and Start Creating, av David Kadavy. Det är kanske lite av en självhjälpsbok, vilket jag egentligen inte är så intresserad av. Tanken är ju att sluta identifiera mig med mitt själv snarare än att förbättra det. Men den här boken verkar ganska underhållande skriven och har fått bra omdömen, så varför inte. Återkommer med ett omdöme när jag tagit mig igenom den.

Köpte en Kindle för ett par år sedan och det är nu mest den jag läser på. Gillar visserligen känslan av att bläddra i en vanlig bok, men läsplattan har onekligen sina fördelar. Det smidiga formatet är så klart en fördel när man vill packa med sig en bok eller två. Men det avgörande är att jag intresserar mig oftast för lite udda titlar som kan vara svåra att få tag på i Sverige. Går ju att få hemskickat så klart om man beställer från utlandet, men då tillkommer dyra porton och långa väntetider. Jag gillar också att de markeringar man gör i texten på Kindeln får man smidigt sammanställt i ett eget dokument, vilket blir en trevlig liten sammanfattning av boken.

2 svar på “Hästar och människor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *