Indiansommar

Är det detta som kallas för indiansommar? Har varit en del ute nu och njutit av solen i vad som känns som de sista fina dagarna på året.

Ibland har årstidsväxlingarna fört med sig lite vemod, men jag tror att jag till stor del har förlåtit att det inte alltid är sommar. Hösten kan vara väldigt vacker och när det inte är så vackert kan man med gott samvete kura inne i soffan. Ja, inte för att jag tycker att man nånsin ska ha dåligt samvete såklart..

Jag är som sagt en nia enligt enneagrammet. Hörde en lite lustig beskrivning om att personer i den instinktiva triaden i enneagrammet (dit nian hör, tillsammans med åttan och ettan) går omkring och tycker att folk i allmänhet är idioter. Vi går och dömer de flesta vi ser och möter för deras sätt att bete sig, prata eller till och med hur de ser ut. Kände mig lite skyldig när jag hörde detta eftersom det var en viss igenkänningsfaktor på det.

Men vissa dagar är undantag. Idag har till stor del varit en sådan dag. När jag gick runt ute kände jag mest en stor kärlek till folk jag såg. De jobbar och står i och gör så gott de kan i allmänhet. Om det är någon som ser sur ut så förlät jag det omedelbart och tänkte att de kanske inte har det så lätt av någon anledning. Kunde snarare känna en viss sympati. Har återigen kommit in i en period när jag är mer motiverad och ivrig att förlåta. Jag hoppas och tror att det är frukterna av det jag upplever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *