Upp i rök

Dagens samtalsämne i Knivsta är att ”Greken” brann upp i natt. Var ute och gick idag och såg att det fortfarande rök ur den askhög som var Knivstas bästa restaurang. Kändes en gnutta sorgligt och jag känner viss sympati för dem som drev stället och de anställda.

Samtidigt kan jag inte låta bli att dra en koppling till den bok jag läste ett par sidor ur i morse, innan jag fick veta nyheten. Titeln är ”You Can Be Free From Your Self” av David Alsobrook. Tror jag har nämnt den tidigare. Jag läste just om vikten av att inte vara fäst vid materiella ting. Allting kommer att förgås och friheten ligger i att inse vår sanna, eviga, natur istället för att sörja över eller vara fäst vid sådant som oundvikligen kommer att bli till stoft och aska, inklusive våra egna kroppar. Alsobrook är kristen och han refererar till olika bibelställen, men när jag läser slås jag av hur universellt budskapet är och väldigt likt olika österländska filosofier och religioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *